“סטיקי רייז” עם מנגו

המחשבה על המתכון עלתה בראשי בעת טיול משפחתי בתאילנד בה השתתפנו בסדנת בישול אותנטית.
הכל היה טעים אך היה שווה לחכות לקינוח בו הכנו סטיקי רייז במנגו.

אחרי שהתענגנו על הטעם מיד פנטזתי על כזה קינוח בסוף ארוחת שטח טובה,עם התאמות קטנות הבאנו את תאילנד גם ליערות ארצנו.

 ציוד נדרש:

  • ווק שטח מברזל יצוק
  • סיר אידוי – להכנת האורז מבעוד מועד
  • כף עץ לבחישה

 

מצרכים ל-4 סועדים:

כוס סטיקי רייז- ניתן לרכוש במכולות אסייתיות
4 מנגו בשלים
ליטר קרם קוקוס. לא להתבלבל עם מיי קוקוס
כוס מים פושרים
3 כפות סוכר חום, מינון ע”פ הטעם
כפית מלח

אופן ההכנה:

את האורז נכין מראש בבית,יש להשרות לילה לפני במים.במחבת יצוק -ווק לשטח- נכין את מרקם הרוטב המתקתק,נשפוך לווק את חלב הקוקוס והמים. לאחר שהתחממו נוסיף את הסוכר והמלח עד להמסתם.

יש לשים לב שהבישול מתבצע בחום נמוך ולא על אש ישירה שעלולה לשרוף את התבשיל

נוסיף את האורז לווק ונבשל תוך כדי ערבוב כחצי שעה, עד יצירת מרקם אחיד   ( במידה והמרקם סמיך ניתן להוסיף מים). נכבה את האש וניתן לאורז להתקרר כעשר דקות

נחתוך את המנגו לריבועים או לרצועות ונסדר בצלחת

נוסיף את האורז ונתחיל את ההתענגות.

מומלץ
– ל”חיות השטח” שבינינו,הוסיפו את קוביות המנגו לווק,חלקו כפות והתחילו בחגיגת שחיתות ישר מהווק.