פונדו שוקולד בסיר פויקה

רק עצם קריאת שמו של המתכון תגרום לרובנו להזיל ריר.
תארו לעצמכם “ערימה משפחתית ” סביב סיר פויקה עם שוקולד מבעבע.
בהכנה פשוטה תוכלו להקפיץ ולשדרג כל סעודת שטח בקינוח מתוק המתאים לילדים ומבוגרים.

ציוד נדרש:

  • סיר פויקה מידה 1/4 או 1/2  – תלוי במספר מזילי הריר
  • כף עץ לבחישה
  • מדורה קטנה/כירת גז
  • שיפודיי עץ

מצרכים:

  • 5 חפיסות שוקולד מריר/ חלב/ לבן – ע”פ העדפתכם
  • 1 חבילה שמנת מתוקה ( לשומרי כשרות אפשר גם צמחית)
  • 3 חבילות מרשמלו / פירות העונה (אפרסק,בננה,קיווי,תפוח,מנגו ועוד)

אופן ההכנה:

  • מפצפצים את השוקולד לריבועים,מכניסים לסיר הפויקה ביחד עם השמנת המתוקה
  • מחממים את הסיר בצידיי המדורה – אין להניח על אש ישירה
  • מביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת,לאט לאט ישתלטו צבעי השוקולד על צבע השמנת הלבן.
  • במקביל מכינים את השיפודים לטבילה בשוקולד – מרשמלו,ריבועי פירות. חשוב לשפדם רק בקצה השיפוד על מנת לאפשר טבילה מושלמת בשוקולד.
  • עם המסת השוקולד יש להוציא את הסיר מהאש,זהירות הוא רותח,להניחו במרכז המעגל ולצעוק ” קדימה הסתער “.

שדרוג למבוגרים בלבד – ניתן לחזק את הפונדו עם משקה אלכוהולי בטעם שוקולד/ קפה.

fondu